DS E-TENSE FE 19

DS E-TENSE FE 19: A FORMULA-E-BEN A FRANCIA KNOW-HOW PÁRATLAN SZEMELVÉNYÉN JÓL LÁTHATÓ A DS AUTOMOBILES KÉZJEGYE

ds-e-tense-fe-19-04.jpg

 

A Monopost második generációja az ötödik versenyszezonban, 2018-ban új fejezetet nyit a Formula-E történelmében. A kocsi futóműve radikális változtatásokon esett át: új aerodinamikus megoldás nagyobb tapadással, kisebb ellenállás és hiányzó hátsó spoiler, új akkumulátorok, pneumatikák és további első fedél (HALO). A három éves versenytapasztalatnak köszönhetően a DS Performance a jármű meghajtását alapjaiban változtatta meg. A DS E-MOTOR 19 új motorját optimalizált energia rekuperátor rendszerrel látták el, ami a márka know-how-ját használja fel. Értékes tapasztalatait a csapat új hajtómű, hátsó tengely függesztés, hűtőrendszer, teljesen vezérelt fékrendszer és optimális energiavezérlő elektronika fejlesztésében kamatoztatta.

A DS Automobiles 2014. évi születése óta a Performance DS részleggel a gépkocsi mobilitásának jövőbeli fenntartható megoldásán dolgozik, és azt az ambíciós sportprogram közvetítésével a Formula-E versenybe viszi át. A rendkívül tehetséges szakértők csapata a versaillesi stúdiókban olyan csúcstechnológiákat fejlesztett ki, melyek hatékonyságuknak köszönhetően még az erős konkurenciákkal szemben is képesek megállni a helyüket, és meghozták ebben a fiatal sportágban a márka első győzelmét. Az utóbbi hónapokban a márka ezeket a műszaki laboratóriumokat a DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4 tökéletesítésére, és azok jövőbeli elektromos modelljeinek fejlesztésére használja.

,,A következő szezonban forradalom lesz a Formula-E-ben" - mondja Xavier Mestelan Pinon, a DS Performans igazgatója. ,,A fejlesztésben történő előrelépések, melyet valamennyi Formula-E előkészítésében részt vevő gyártó elért, további innovációra és önmagunk legyőzésére ösztönzött minket. Az új autók teljesítménye 250 kW, az akkumulátoroké pedig 54 kWh lesz. A DS E-TENSE FE 19-el minden gépkocsivezető kétszeres megtett úttal és fokozott kapacitással számolhat. Ez a jelentős mértékű növekedés csodálatos fejlődést jelent, aminek a Formula-E-nek köszönhetően az elektromos technológiában tanúi vagyunk. Ezekkel az ügyfeleinknek egyre több innovációt és hatékony járművet fogunk tudni kínálni, és ez az elsődleges motivációja az ebben az avantgárd autósportágban végzett tevékenységünknek."

A DS E-TENSE FE 19 egy olyan új megoldást jelent, melynek fejlesztését 2016 szeptemberében kezdte meg a DS Performance, és az első tesztelésére 2017 tavaszán került sor a DS Performance vizsgálati laboratóriumában. A fő kihívást az összességében - a gépkocsivezető és a 380 kg tömegű akkumulátort is magában foglaló - 900 kg minimális súly jelenti. A DS Performance csapata jelenleg a fék elektronikus vezérlésén keresztül történő energia rekuperációs innovációs rendszer fejlesztésén dolgozik.

A DS E-TENSE FE 19 az előpremieren matt fekete köntösben a DS Performance új vizuális kézjegyével jelenik meg. A DS Automobiles francia luxusmárka know-how-ját arany grafika és díszítések teszik teljessé.

A versenypályák körein szerzett tapasztalatok felgyorsítják a DS elektromos gépkocsisorozat fejlődését. A márka valamennyi elkövetkező modellje plug-in hibrid vagy 100% elektromos kivitelben lesz majd elérhető. Első konkrét példa erre a DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4, amit két, összesen 300 LE teljesítményű motor hajt, és az elektromos meghajtással több mint 60 km út tehető meg.

,,Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a DS Performace autói a DS színeiben részt vesznek a Formula-E versenyeken" - mondta Yves Bonnefont, a DS Automobiles vezérigazgatója. ,,A mi márkánk fiatal és ambiciózus. Az elektromos autók stratégiája mindig is a fejlesztésünk központi témája volt, és terveink szerint 2025-ben az értékesített DS kocsik 35%-a villanymotorral megy majd. 2018 a DS 7 CROSSBACK kereskedelmi forgalomba hozatala, és az új DS E-TENSE FE 19 autónk megjelenése miatt is rendkívül fontos számunkra. Az elkövetkező hónapokban további nagy meglepetéseket várunk, miközben ezeknek az újdonságoknak mindegyike a DS Automobiles alkotó szellemiségéből született avantgárd innovációjából építkezik."

ds-e-tense-fe-19-01.jpg

 

MŰSZAKI ADATOK

 • DS E-TENSE FE 19
 • Típus – Monopost
 • Hosszúság x szélesség x magasság: 5,16 m x 1,77 m x 1,05 m
 • Tengelytáv: 3,1 m
 • Tömeg: min. 900 kg sofőrrel együtt
 • Akkumulátor: 54KWH, 385 kg
 • MOTOR: elektromos, hátsó kerék meghajtás
 • Maximális teljesítmény: 250 kW (338 LE)
 • Energia rekuperáció: 250 kW
 • Tápellátás: 900 V
 • Fékek: hűtött tárcsafékek, karbon, 4 dugattyú, elektronikusan vezérelt hátsó fékek
 • Maximális sebesség: 230 km/h
 • Gyorsulás: 0-100 km/h: 2,8 s
 • Fékút: 230 -40 km/h 100 m
 • Pneumatikák: Michelin Pilot Sport EV saison 5, 245x40R18 (elöl), 305x40R18 (hátul)

További információk a DS AUTOMOBILES-ről

Maga a DS Automobiles márka hivatalosan 2014. június 1-én került megalapításra azzal a világos törekvéssel, hogy visszavigye a francia autóipart a prémium kategóriába. A DS márka az avantgárd szellemiségben gyökerező egyedülálló örökségre támaszkodik, és ugyanazokat az értékeket érvényesíti az innovációban és az egyediségében, mint az 1955. évi DS.

Azokat az embereket célozza meg, akik különleges autóval is szeretnék megmutatni egyediségüket. Napjainkban a DS 3, DS 3 CABRIO, DS 4, DS 4 CROSSBACK, DS 4S, DS 5, DS 5LS, DS 6 és a DS 7 CROSSBACK képviseli a DS autók családját.

A DS mai modelljei az avantgárd designjukról, a minden részletükben precíz kidolgozottságukról, a csúcstechnológiáról és a kiváló minőségükről ismerhetők fel.

DS 7 CROSSBACK, innovatív SUV párizsi know-how-val, a DS második generációs modelljeit jeleníti meg. A márka a hatékony hibridek és elektromos autók felé való orientálódása a 2019-es kínálat részét képező DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4 hibrid változatában is megmutatkozik.

A DS 7 CROSSBACK modellt az érdeklődők a DS márkakereskedőknél, vagy Párizsban a 33 rue François 1er alatt tekinthetik meg, ahol a DS saját DS WORDL PARIS luxus bemutatószalonja is található. Természetesen a DS ügyfelekről való gondoskodása nem ér véget a vásárlással. A különleges ONLY YOU szolgáltató program keretén belül pont ekkor kezdődik el igazán a személyes kapcsolat kiépítése.

Kövesse a DS márkáról szóló híreket a www.dsautomobiles.cz vagy a www.dsautomobiles.com nemzetközi internetes oldalakon!

További információk a FIA FORMULA E ABB BAJNOKSÁGRÓL

Az ABB FIA Formula-E bajnokság a 100%-ban elektromos motorral hajtott monopostok első versenye, mely olyan kiemelkedő világváros utcáin kerül megrendezésre, mint Hong Kong, Marrákes, Párizs, Berlin, New York. A bajnokság alapvető célja, hogy bemutassa az autóipar jövőbeli fejlesztési elképzeléseit. A bajnokság keretén belül az elektromos autók és az alternatív energia felhasználásának területéről a legmodernebb technológiák kerülnek bemutatásra és tesztelésre. A bajnokság az elkövetkező években lehetővé teszi az autógyártók számára, hogy olyan motorok és akkumulátorok fejlesztésébe fogjanak, melyeket majd a normál, sorozatgyártásban készülő elektromos gépkocsiknál használhatnak.

További információk a TOTAL-ról

A Total a világ negyedik legnagyobb olaj- és gázipari vállalata, valamint az alacsony szén-dioxid kibocsátású energiaszektor tekintélyes szereplője. A Total Csoportnak világszerte 98 000 alkalmazottja van, akik a lehető legtöbb vásárló számára elérhető jobb, megbízhatóbb, tisztább, hatékonyabb és innovatív energia kutatásán, biztosításán dolgoznak. A Total Csoport a világ több mint 130 országában van jelen és arra törekszik, hogy a társaság tevékenységei gazdasági, szociális és környezetvédelmi területen is pozitív és tartós eredményeket hozzanak.

FIA & MICHELIN partnerség a holnap mobilitásáért

A Michelin a Formula-E hivatalos pneumatika beszállítója, valamint hivatalos globális partnere a FIA közlekedésbiztonsági (Action for Road Safety) kampányának, ami az ENSZ által kezdeményezett tízéves közlekedésbiztonsági program támogatását jelenti. A kampány célja, hogy az elkövetkező 10 évben végzett célzott felvilágosítással és rendezvényekkel az utak, a járművek biztonságosabbá váljanak, és több mint 5 millió közlekedésben résztvevő ember életét megmentse. 

resizer-video.png